Cellox 20 (Permanent hårborttagning)

Boka tid i Kista Galleria - Stockholm
Boka tid i Skrapan - Stockholm

Fördelen med Cellox 20 är att den är otroligt snabb, smärtfri, säker, behandlar alla hudtyper och har ett effektivt kylsystem.

Cellox-teknologin är revolutionerande och en enorm utveckling av de befintliga teknologierna som finns där ute. Cellox 20 medför att styrkan och intensiteten i ljuset byggs upp blixtsnabbt och att ljuset bibehåller en jämn och stabil energi under hela pulsen. Behandlingarna blir både effektivare och framförallt viktigaste för er kunder helt smärtfria, för att Cellox stabiliserar ljuset på detta sätt. Man använder en mycket lägre styrka än traditionell IPL, vilket minimerar risken för pigmentförändringar, brännskador och uppnår fantastiskt och bättre resultat än tradiotionell IPL. Cellox 20 har även ett effektivt kylsystem för kylning av det översta hudlagret under behandlingen, vilket förutom en väsentligt högre effektivitet också innebär en nästan helt smärtfri behandling och att risken för skador i princip försvinner, även på mörkare hud.

Att tänka på innan/efter behandlingen

Vid en hårreducering är det ultimata att ha 1-2 dagars stubb. Raka dig alltid innan ni kommer till oss. Undvik att sola ca 1 månad innan er behandling och ca 2 veckor efter er behandling. Även solspray bör undvikas ca 2 veckor före behandling. All fysisk aktivitet/träning, bastu och varma bad ska undvikas det närmsta dygnet efter er behandling också. Gör du en hårreducering är det viktigt att du inte förstör hårets växtcykel med vaxning eller plockning mellan dina behandlingstillfällen. Vill du ta bort oönskad hårväxt under behandlingstiden är det bästa att använda en rakhyvel eller sax.

Vad händer med håret och stråna efter behandling?

Ca 3 veckor efter er behandling börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av.

Hur många behandlingar krävs?

5-8 behandlingar i snitt, men självklart är det individuellt och för vissa så räcker det färre behandlingar. Det rekommenderas att göra behandlingar med ca 6-8 veckors mellanrum, mest för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandlingen ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har.

Kontraindikationer:
• Epilepsi (ljuset kan framkalla ett anfall)
• Diabetes
• Cancer
• Anabola steroider
• Graviditet/amning
• Solbrun hud eller brun utan sol (sämre effekt)
• Stora åderbråck


Vid pågående infektion, tatuering eller födelsemärke med brustna kärl, täcker vi er.

Hårets växtfaser

Hårstrået växer i olika växtfaser:
Anagen fas (aktiv växtfas). 15-20 % av hårstråna befinner sig i denna fas.
Katagen fas (övergångsfasen). Håret slutar att växa, hårsäcken blir inaktiv och börjar krympa. 3-4 % av håren befinner sig i denna fas. Varar 1-2 veckor.
Telogen fas (vilofas). Varar 5-6 veckor. I slutet av denna fas lossnar hårstråt och ett nytt börjar växa. Resterande hårstrån befinner sig i denna fas.
Cellox ödelägger endast de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen (anagena). Vid ca 70º C förstörs proteinet i dessa hårsäckar. Efter tre behandlingar har som regel 70 % av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar 90-95 %. Individuella variationer förekommer.
Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras p.g.a. hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om nya hårstrån.

Är helt övertygade om att ni kommer bli fantastiskt nöjda med att bli hårfria, såsom många andra av våra kunder.

Varmt välkomna!Boka tid i Kista Galleria - Stockholm
Boka tid i Skrapan - Stockholm