Lashlift/Permanent Fransböjning

Boka tid i Kista Galleria - Stockholm
Boka tid i Skrapan - Stockholm

Vad är Lashlift för något?

Lashlift är en behandling som innebär att man böjer fransarna skonsamt för att få en fin böj som lyfter blicken. Detta är en teknik som använts inom franspermanent under många år tillbaka.

Vad ger Lash Lift för effekt?

En lashlift behandling ger snygga böjda ögonfransar som i sin tur ger ett piggare utseende. Du kommer inte att få fler ögonfransar (som vid en lash extension) men behandlingen ger illusionen av att du får längre och fylligare fransar.

Till vem passar en lashlift?

Lashlift metoden passar dem flesta, men är optimal för dig som kanske inte kan eller orkar använda mascara/fransböjare av olika skäl. Den passar perfekt för dig som vill ha ett naturligt resultat utan lösfransar och extensions men ändå vill ha ett piggt lyft runt ögonen.

Kan jag göra en lashlift om jag är lite känslig?

Ja, det kan du göra men om du vet med dig att du är väldigt känslig så kan du ha i åtanken att du kan reagera på limmet. Lashliften är däremot helt vattenbaserad och innehåller inga skadliga ämnen så det ska funka fint!

Hur länge håller en lashlift behandling?

En lashlift håller ungefär i 6-8 veckor beroende på hur snabb växtcykel du har. Böjen på fransarna blir gradvis mildare ju längre tiden går i takt med att vi tappar våra naturliga fransar (normalt tappar vi runt fem fransar om dagen). Vill man behålla böjen rekommenderas en ny lashlift efter 6-10 veckor.

Hur går en lashlift behandling till?

Behandlingen tar ca 45-70 min. Fransarna fästs, strå för strå, runt en silikonrulle/spole som fästs ovanpå dina ögonlock medan du blundar. Efter det appliceras 2 vätskor i olika omgångar som ser till att böja dina fransar permanent från roten. I slutet av behandlingen kan man även välja att få sina fransar färgade då det ger en illusion av att de blir ännu fylligare.

Går det att välja vilken böj man vill ha?

Ja, du kan helt och hållet styra över formen på dina fransar och få alltifrån en liten mild böj till väldigt böjda. Det finns tre olika storlekar på spolarna: S, M eller L. Detta väljer man på plats tillsammans med den som utför behandlingen.

Vad ska man tänka på innan behandlingen?

• Boka inte in fysisk aktivitet eller liknande under ett dygn efter behandlingen, då vätska inte får komma nära fransarna.
• Kom utan smink på ögonen/runt ögonlocken
• Kom gärna utan linser

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

• Undvik produkter med olja runt ögonen de första 24 tim.
• Använd inga starka makeup-removers de första dagarna.
• Undvik dusch, bastu och bad de första 24 tim.
• Utsätt inte fransarna för värme eller ånga de första 24 tim.
• Var varsam och gnugga inte fransarna under det första dygnet.

Följer man inte punkterna ovan kan franspermanenten släppa och fransarna återtar sin ursprungliga form.

Skötselråd vid Lash Lift

Använd inga starka ögonmakeup removers under 48 timmar. Inga oljeprodukter får användas runt ögonen under det första dygnet. Man bör undvika att tvätta håret med schampo och balsam, bada bastu och utsätta fransarna för hög värme, samt gnugga fransarna under det första dygnet då det kan göra att franspermanenten släpper och fransarna återtar sin ursprungliga form. Skulle irritation uppstå, badda ögonen med kallt vatten.Boka tid i Kista Galleria - Stockholm
Boka tid i Skrapan - Stockholm