Våra metoder

Tandblekning

Varför bleka tänderna? Att le och skratta är hälsobringande och ditt leende är dessutom en viktig del av det första intrycket andra människor får av dig. Tandblekning bidrar oftast inte bara till vitare tänder och ett vackrare leende utan även till en bättre självkänsla.

Med en skonsam och effektiv blekning hos oss med Brilliant Smiles metoden blir tänderna i snitt 5-7 nyanser enligt Vitapan tandskalan ordnad enligt vitnyans. Förväntat resultat kan variera från person till person och är individuellt. Vissa kunder når upp i högre skalor än 7. Med hjälp av en specialdesignad skena och gel som aktiveras av Plasmaljus. Vår Brilliant Smile-certifierade personal rekommenderar hur länge behandlingen ska pågå, vilket normalt är 40 eller 60 minuter.

Då vi använder oss av marknadsledande, milda preparat som innehåller tillsatser som återuppbygger emaljen och minimerar biverkningar. Samtliga Brilliant Smiles tandbleknings preparat är PH-neutrala, och etsar därför inte emaljen. Det rekommenderas att en tandläkare/tandhygienist ska ha undersökt tänderna inom de senaste tre månaderna, om vi skall kunna garantera en helt biverknings fri behandling.

72 timmar efter avslutad behandling bör man undvika missfärgade drycker och livsmedel samt tobak, då detta kan försämra resultatet. Men med NanoSeal Total+ slipper du behovet av speciell kost efter behandlingen. Du kan fortsätta din kost precis som vanligt. Ditt resultat håller också längre! Tandblekning sker altid i samråd med vår Brilliant Smile-certifierad personal, som instruerar och ger råd till varje enskild kund för att säkerställa goda resultat.

Fransförlängning

Vi på Mini Spa använder oss utav Sveriges främsta fransprodukter, Look By Linn till våra fransförlängningar.

Volymfransarna är lika skonsam a som vanliga singelfransar, man kan sätta upp till 6 separerade fransar på en naturlig frans. Detta är den senaste tekniken inom fransförlängning. Man kan använda mellan 200-600 fransar per öga. 

Med våra fransar kan man själv välja hur långa, tjocka och täta ögonfransar man vill. Resultatet blir naturligt och framhäver ögonen på ett fantastiskt sätt. Fransarna appliceras separat på varje frans och är gjorda av naturligt silke. Varje öga får mellan 50-90 nya fransar.

Våra fransstylister är utbildade och har SEYF certifikat.

Skötselråd: Innan behandling:
Ha inte smink på dig minst 12 timmar före en behandling eller någon oljebaserad kräm på ögonen. Du ska inte göra en fransförlängning om du haft infektion i ögonen under minst 3 veckor innan.

Efter behandling:
Du skall vänta 24 timmar med att duscha för att limmet ska hårdna tillräckligt. Du får inte gnugga dig inte i ögonen eller använda kräm på ögonfransarna. För bästa effekt rekommenderar vi ett återbesök var 3-5:e vecka. Vill du ta bort fransarna gör det hos oss annars kan dina egna slitas bort.

Trådning

Trådning är en hårborttagningsmetod som ursprungligen kommer från Asien som har en tusenårig historia bakom sig. Man använder sig av en tvinnad bomullstråd som man rullar över huden och drar med sig roten i hårstråna. Att tråda är mycket skonsammare för huden och är perfekt mot den som har känslig hud. En annan positiv effekt trådning har är att den ökar blodcirkulationen. Det räcker med att håren är 1,5mm långa för att kunna tråda bort dom.

Vaxning

Vaxning minskar håråterväxt och förebygger hudirritation. Med vaxning tar det längre tid för håret att växa ut, det blir på sikt glesare samt hårstråna blir tunnare och tröttar ut hårsäckarna med tiden. Du ska undvika att vaxa om du har någon hudsjukdom, eksem, sår, färska ärr eller blåmärken.

Färgning av fransar och bryn

Att färga dina fransar och bryn kan ge en otrolig effekt. Vi ser till att du får rätt nyans till din hårfärg på bara några minuter, för att få ett naturligt vackert resultat som håller mellan 3-4 veckor. Till färgning av fransar och bryn används enbart produkter från Refectocil.

Maria Åkerberg

Maria Åkerberg hade tänkt öppna en hudvårdssalong och till den behövdes produkter. Men det visade sig helt omöjligt att hitta en hudvårdsserie utan mineralolja och syntetiska ingredienser.

Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom Maria Åkerberg. De erbjuder helt naturliga produkter med ekologiskt innehåll.

Dermalogica

Dermalogica har lösningar för alla hudproblem och din professionella hudterapeut guidar dig gärna igenom vilka produkter som passar din hy. Med vår unika Face Mapping-analys får du snabbt koll på din hudhälsa och vad du behöver för att optimera din hudvård. Samtidigt anpassas rekommendationen efter din livsstil och dina önskemål – allt detta innebär bättre och snabbare resultat.

I Dermalogicas produkter har endast de finaste ingredienser använts. Samtliga produkter är icke-komedogena, dvs. de framkallar inte pormaskar, och de är fria från tilltäppande mineraloljor, lanolin, irriterande artificiella färg- och parfymämnen och uttorkande S.D.-alkohol.